Muziek als instrument

Op 24 mei 2024 organiseert Artiance een studiedag voor iedereen die zich met muziek(agogie) in de volle breedte van de zorg bezighoudt. Met de programmering van toonaangevende sprekers en praktische workshops op het gebied van professionele innovaties wordt deze dag gekarakteriseerd door ontmoeting, ontplooiing, ontdekking en inspiratie.

Muziekagogen werken met behulp van muziek in de zorg voor verstandelijk beperkten, verpleeghuizen, palliatieve zorg en diverse andere zorg-settings waar muziek kan helpen het welbevinden te versterken. De landelijke studiedag is niet voorbehouden aan alumni van deze opleiding; iedereen met interesse in dit werkveld is van harte welkom.

  • Vrijdag 24 mei 2024 10.00-16.30 uur
  • Artiance, Centrum voor de Kunsten
  • Canadaplein 3, Alkmaar
  • Deelname: € 70,- pp (all in)
  • De lunch wordt aangeboden door Artiance
  • Meld je aan via: Ons online ticketsysteem

Sprekers zijn Mathieu Pater, coördinerend muziektherapeut van Stichting Papageno, waarover hij met Aaltje van Zweden het boek ‘De kracht van muziek’ schreef. Hoe stimuleert zijn werk met mensen met een autismespectrumstoornis het werk van collega's? Machgiel Bakker, bekend van Radio Remember waarbij muziek van vroeger o.a. mensen met dementie stimuleert, vertelt over zijn voorzitterschap en het belang van Stichting Muziek voor de Zorg. Voor pionier en nestor van de muziekagogie in Nederland Remi Adriaansz betekent deze studiedag de officiële boekpresentatie van zijn Magnum Opus. Hij geeft tevens de lezing ‘de rol van muziek in het leven van de mens'.